Hotline minden nap 9-17 óráig

Magyarország: 06-84-884088
külföldről: 0036-84-884088

Holiday Home AG - Általános tippek és tudnivalók

(a következőkben Holiday Home)

Felszereltség

A nyaralóházak és nyaralóapartmanok a tulajdonos ízlése szerint vannak építve és berendezve. Olykor egyszerű és célszerű felszereltséggel bírnak. Lehetséges, hogy kevesebb bútorzatot talál, mint az otthon megszokott. Amennyiben televízió szerepel a leírásban, nem feltétlenül foghatóak anyanyelvű adók. Bojler általi melegvízellátás esetén a zuhanyzás a bojler kapacitásától függ.

Objektumleírások

Az objektumleírások a legnagyobb gondossággal készülnek. Ezek a bérbeadó közlése alapján készülnek és a leírás készítésének időpontjában megfelelő állapotot tükrözik. A fordításokban ezek azonban közelíthetnek az eredeti kifejezés értelmének ellentétéhez (mint például a kinti kandalló). Számos háztulajdonos felújítja, illetve változtat a házán vagy a telkén. Ezáltal kisebb eltérések adódhatnak, amennyiben fontos eltérésekről van szó, a háztulajdonos köteles a bérlőnek ezekről információt nyújtani. A leírások minden esetben a nappaliés hálószobák számának megadásával, az összes lakófelület megnevezésével és a maximális létszám felsorolásával kezdődnek. Végül a részletes leírás következik.

Ágyak és szekrények

Az ágyak megfelelnek az adott országban előírtaknak. A pótágyak kihúzható ágyak, fotelágyak, kanapék, vagy kisebb ágyak lehetnek. A szekrények a nyaralókban nem túl nagyok. Arra nem lehet számítani, hogy minden személy részére külön szekrény áll rendelkezésre. Ajánlatos ágyneműt, konyharuhát, kéztörlőt és fürdőlepedőt vinni. Pontos adatok a leírásban szerepelnek.

Telkek

Sok telek növényekkel betelepített. Kérjük vegye figyelembe, hogy a telkeken fák és bokrok lehetnek és előfordulhat, hogy nem minden az Onok egyéni, ill. közös rendelkezésére áll. Előfordulhat, hogy ezek a növények, kerítés vagy sövény takarhatják a leírásban szereplő kilátást. Kerti bútorok nem mindig a maximális létszámnak megfelelően állnak rendelkezésre. Szabály szerint legalább egy asztal és 2 szék tartozik a felszereltséghez. A természetes környezetből adódóan egyes objektumoknál előfordulhatnak rovarok (például szúnyogok, legyek, pókok, hangyák). A pókhálók olykor éjszaka keletkeznek. Szabadon kószáló macskák és kutyák nem korlátozhatóak abban, hogy bejárjanak a telekre. A tulajdonos nem vállal az udvaron parkoló autókért felelősséget.

Háziállatok

Azoknál az objektumoknál, ahol a leírás szerint megengedett a háziállat, lehet háziállatokat vinni. A háziállatot a foglalásnál - utalással a nagyságára és fajtájára - mindenképpen meg kell adni, akkor is, ha a leírásban úgy szerepel, hogy meg-engedett. Az engedély alapvetően 1 darab háziállatra vonatkozik. A tranzités célországnak megfelelő igazolványokat utazás előtt be kell szerezni és a határ-átlépésnél felmutatni. A szükséges dokumentumokkal kapcsolatban kérje állatorvosa tanácsát. Ha a háziállatok nem megengedettek, ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy az adott telken, illetve nyaralótelepen nem kell számolni háziállatokkal. Többnyire például nem megengedett kutyát az étkezőbe vagy a medencébe vinni. Kérjük számítson arra is, hogy a bérbeadó egy bizonyos összeget naponta és állatonként a helyszínen felszámíthat. Kérjük ügyeljen arrak, hogy háziállatok bizonyos létesítményekben nem kívánatosak.

Távolságok és nyitvatartási idők

A távolságok többnyire a bérbeadó által megsaccolt adatok. A távolságok olykor megfelelnek a légvonalnak. Ezek a tájékozódást szolgálják. Sípályák, liftek, kölcsönzési lehetőségek, bevásárlási lehetőségek, éttermek és más megadott létesítmények és azok nyitvatartási ideje gyakran függ a szezonalitástól és nem egész évben tartanak nyitva. A bérbeadónak a nyitvatartási időkre nincs befolyása és a távolságokat sem tudja garantálni. Eltérések mindenkor adódhatnak. A távolságok a fürdési lehetőségeket illetően a nyári ajánlatokra vonatkoznak. Ugyanez érvényes a medencékkel kapcsolatos tudnivalókra. A víztől való távolság nem jelenti, hogy ott fürdési lehetőség áll rendelkezésre. Sok sportajánlat előfeltétele, hogy nyáron elegendő a napsütés. A síliftekkel és más télisport lehetőségekkel kapcsolatos adatok a bérbeadó és/vagy üzembentartó előző évi adatain nyugszanak. Magántulajdonban lévő létesítmények esetén az illető tulajdonos dönt a működéssel kapcsolatban. Ezáltal lehetséges, hogy a síliftek nem az előző évi állapotoknak megfelelően működnek, vagy a megadott távolságok az adott évre elvesztik érvényességüket.

Idegenforgalmi adó és kaució

Az idegenforgalmi adó (helyi szabályozástól függő vagy államilag meghatározott) minden esetben a bérleti díjon felül fizetendő. Ennek összege az érintett önkormányzat szabályozásától, az esetleges járulékos átutalási költségektől, a bérlő korától, valamint részben a bérlési időszaktól függ. Az idegenforgalmi adó az objektumleírás adatai alapján, vagy a foglaláskor (fizetés foglalásnál) vagy érkezéskor a bérbeadó részére fizetendő. Mértéke az országtól, régiótól és településtől függően 0,80 és 2,50 EUR per fő és nap között mozog. Kérjük fog-lalásánál az Önnel utazó gyermekek korát adja meg. Amennyiben az életkorok nincsenek megadva, így az utazók automatikusan felnőttnek tekintendők. Kulcsátadáskor a bérbeadó vagy annak képviselője követelésére kaució megfizetése - melynek összege többnyire 150 EUR készpénzbenesedékes. Más összegről tájékozódjon az objektumleírásból. Kérjük az összeget tartsa készenlétben a megadott pénznemben, ellenkező esetben a kulcsátadás nem történhet meg. A kulcsok visszaadása és a bérelt objektum rendes visszaszolgáltatása után következik a kaució visszafizetése a bérbeadó által. A bérbeadó jogosult az előzőleg megállapodott használati díjakat a kaucióval elszámolni. A kauciót mindenképpen a helyszínen kérje vissza. Ezt csak közvetlenül a bérbeadóval lehet elrendezni.

Érkezés és elutazás, valamint ott-tartózkodás

Az odaés visszaút kizárólag egyénileg történik. A saját érdekében tervezze utazását a távolság és a felszereltség függvényében. Az érkezés időtartama a szállásutalványon szerepel. Amennyiben nem szerepel rajta időtartam, úgy a bérbeadó 15 és 18 óra között várja Önt. Az esetleges késést minden esetben egyeztetni kell a bérbeadóval, mert ellenkező esetben feladhatja a várakozást. A kapcsolattartó telefon-szám a részvételi jegyen szerepel. Sok bérbeadó dolgozó, nem lakik a nyaralóháza közelében és az Ön érkezése után még haza kell utaznia. Az elutazásnak legkésőbb 10.00 óráig meg kell történnie. Az érkezési és elutazási nap legtöbbször szombat. Részben naponta is történhet az érkezés (többnyire az előés utószezonban, a hoteleknél a minimális tartózkodási idő függvényében), tehát a heti ritmustól eltérő tartózkodási idők is lehetségesek. Ebben az esetben is a fent említett érkezési és elutazási időpontok érvényesek. Ezzel kapcsolatos különleges kívánságai esetén szívesen kérdezzük meg a bérbeadót. A bérlőnek feltétlenül nappali világosságban kell megérkeznie, mivel egyes megközelítési útvonalak sötétben vagy télen hóesésben vagy nagy hó esetén nem járhatóak. Amennyiben a bérlő utalást tesz meredek vagy természetes állapotú megközelítésű útvonalra, abban az esetben mély fekvésű jármű az útvonalon nem használható. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a magassági fekvésnek megfelelően egyes útvonalak csak hólánccal vagy homokhasználattal használhatóak. A bérlőnek minden szükséges előzetes intézkedést meg kell tennie település magasságának megfelelően. Egy autóklub-tagság ebben az esetben nagy segítséget jelent.

A bérlő kötelezettsége

A bérlő köteles a bérelt objektumot a legnagyobb gondossággal kezelni és az átvett berendezési tárgyakat a bérelt objektumban teljes mértékben megóvni. Ez vonatkozik minden személyre, akik a bérlővel közösen az objektumot bérlik.

Az Holiday Home AG Általános Közvetítői Feltételei (ÁKF)

A) A közvetítés Általános Feltételei

1. Az Holiday Home AG (a következőkben közvetítő) bérleti – és szállásadói szerződéseket (a következőkben bérleti szerződés) közvetít a a háztulajdonos, szállodatulajdonos és egyéb vállalkozások (a következőkben bérbeadó) megbízásából és felhatalmazásával, amelyek nyaralóobjektumok bérbeadását kínálják fel. Ezekben az ügyletekben az Holiday Home AG kizárólag mint közvetítő szerepel. A közvetítő átveszi a mindenkori bérbeadó és bérlő információját a mindenkori másik fél nevében és megbízásából. A közvetítés a bérbeadó nevében és számlájára történik.

2. A rezervációknál és foglalásoknál a bérbeadót a közvetítő képviseli. A közvetítőt a bérbeadó teljes körű közvetítőként felhatalmazza, rezervációkat elfogadni, fog-lalásokat visszaigazolni, eseti fizetéseket és adókat valamint sztornóköltségeket érvényesíteni és beszedni és a bérbeadó nevében követeléseket behajtani.

3. A közvetítőnek kötelessége, a közvetítés rendeltetésszerű lebonyolítása. A bérobjektum felszereltsége és minősége megfelel a bérbeadó által adott adat-oknak (objektumleírás) és a közvetítő által kerültek az adatbankjában rögzítésre, fordításra és felkínálásra.

B) Rezervációk és foglalások

1. A bérlőnek lehetősége van szóban, írásban, faxon, eMailben vagy online rezerválni a kívánt objektumot. Elkötelező rezeváláshoz (foglalás) szükség van a bérlő írásos közlésére (levélben, mailen vagy faxon) a közvetítő felé és a közvetítőtől egy írásos visszaigazolásra (levélben, mailen vagy faxon) a bérlő felé (foglalás visszaigazolása/számla).

2. Online-foglalások csak a közvetítő írásos visszaigazolásával lépnek hatályba a bérlő felé (foglalás visszaigazolása/számla) levélben, mailen vagy faxon.

3. A foglalás visszaigazolása/számla megküldése 14 napon belül történik meg. Ezalatt az idő alatt a bérlő kötött az ajánlatához. A foglalás visszaigazolása/ számla elküldésével hatályba lép a bérleti szerződés.

4. A bérlő foglalása minden, a jelentkezésben megnevezett, illetve a megnevezéstől függetlenül a bérbeadás keretein belül a bérelt objektumot használó személyekre érvényes, akikre a bérlő szerződés szerinti kötelezettségei vannak érvényben.

5. Pótlólagos megállapodások írásban történhetnek és csak akkor alapvető részei a bérleti szerződésnek, ha a visszaigazolás/számla tartalmazza őket.

6. Ha a visszaigazolás/számla eltér az objektumleírástól, akkor egy új ajánlatról van szó. Ebben az esetben a foglalás csak akkor elkötelező jellegű, ha a bérlő a visszaigazolás/számla beérkezte után 10 napon belül nyilatkozik, vagy ha a határidőn belül fizetést teljesít. Más esetben az ajánlat semmis, anélkül hogy további nyilatkozat volna szükséges.

7. A szerződés harmadiknak történő átadása írásos visszaigazolással (vissza-igazolás/számla) lehetséges a közvetítő részéről.

C) Árak

1. A bérleti díjak az objektumleírással vannak megadva. A bérleti díj tartalmazza a bérbeadó által megadott szolgáltatásokat, a közvetítéssel kapcsolatos költségeket és jutalékokat a közvetítő jutalékával együtt.

2. A nyaralóházaknál és nyaralóapartmanoknál az árak objektumonként és hetente vannak megadva. Több hetes tartózkodás esetén a megfelelő szezonidők árai összeadódnak. A megadott objektumárak tartalmazzák az áram, gáz, víz, ágynemű és végtakarítás költségeit, amennyiben a leírásban nincs másként megadva.

3. A személyek számától függő költségeket, mint az ellátás, idegenforgalmi adó, irodájának közvetítői díja, esetleges kívánt utazásbiztosítási díjak vagy más esetleges díjak (eltérő időtartam vagy rövidebb tartózkodás) nem tartalmazza az ár és külön kerülnek felszámításra.

4. A hotelárak személyenként és naponta vannak megadva, amennyiben a leírásban nincs másként megadva. Kivételek minden objektumnál az objektumleírásban részletesen vannak megadva.

5. Gyermekkedvezmények azokra a gyermekekre érvényesek, akik a teljes tartózkodási idő alatt nem lépik át a megadott kort. (tehát: gyermek 12 éves korig azt jelenti, hogy a gyermek a 12. életévét még nem töltötte be). Kisgyermekek, akiket a hotel grátisz elszállásol, nem kaphatnak saját ágyat és ellátást.

6. Amennyiben a hoteleknél félpanzió, teljes panzió vagy all inkluzív ellátás lett lefoglalva, az első ellátás érkezési napon a vacsora és az utolsó ellátás a távozás napján a reggeli.

7. Jogos okokból (árfolyamváltozások) a bérbeadó megemelheti az árakat. Az áremelés a bérlet kezdete előtt 4 hónapig megengedhető. Több mint 5%-os emelés esetén a bérlő 10 napon belül a díj kifizetése nélkül visszaléphet a szerződéstől. A bérlőnek ajánljuk, hogy a saját érdekében a visszalépésről írásban nyilatkozzon. Más esetben az árváltozást elfogadottnak tekintjük.

8. Bérleti díjként mértékadóak a visszaigazolás/számlán megadott árak. Ameny-nyiben eltérések adódnak a foglalás és a visszaigazolás/számla között, úgy a B6 pontban (Rezerváció és foglalás) megadott szabályozás lép érvénybe.

9. Helyszíni fizetés esetén a bérbeadó által megadott pénznem szigorúan betartandó, akkor is, ha a számlán más pénznem szerepel.

D) Személyek száma és szolgáltatások

A szolgáltatások összessége az objektumleírásból adódik. A bérelt objektum nem foglalható (időszakosan sem) több személynek (felnőtt, gyermek, bébi) mint ahogy meg van adva. A bérbeadó a létszám feletti személyeket visszautasíthatja, lehetőség szerint a szállásért különdíjat számolhat fel vagy a bérlőt a bérleti szerződés megszegéséért a bérleti díj visszaadása nélkül elutasíthatja. Amennyiben az életkorok nincsenek megadva, így bérbeadó az utazókat automatikusan felnőttnek érti.

E) Fizetések

1. A visszaigazolás/számla elküldésével a teljes bérleti díj előlegének kifizetése esedékes. Az előleg különleges szezonidőkben kiteheti a teljes bérleti díjat is. Foglaláskor a teljes bérleti díj 25%-a fizetendő, minimum 100 EUR/150 CHF objektumonként és hetente a megadott pénznemben.

2. A bérleti díj a visszaigazolás/számlán megadott időpontig (=jóváírás a számlán) a megnevezett számlára a megadott pénznemben fizetendő. Amennyiben a fizetés „a helyszínen“ esedékes, akkor az az érkezés napján, a kulcsátadás előtt készpénzben a megadott pénznemben fizetendő.

3. Amennyiben az igényelt bérleti díj a megadott időpontig nem érkezik meg, a bérbeadónak joga van a foglalást a I pont szerint lemondani.

F) Szállásutalvány

1. A bérlő kap a bérbeadótól az összes, bérlet kezdete előtt esedékes bérleti díj beérkezte után a visszaigazolás/számla alapján (legkorábban 4 héttel a nyaralás kezdete előtt az aktualitás miatt) egy szállásutalványt, mely őt a lefoglalt objektum használatára jogosítja. A bérelt objektum kulcsainak átadása a kulcsátadóhelyen történik a szállásutalvány átadása ellenében.

2. A szállásutalványon szerepel minden szükséges információ a bérelt objektummal és a bérbeadóval kacsolatosan.

G) Együttműködési kötelezettségek

1. Amennyiben a bérlő károkat állapít meg a bérelt objektumban vagy eltéréseket az objektumleíráshoz képest, ezek a bérbeadónak azonnal jelentendőek. Miután ilyenfajta eltéréseknél a közvetítés teljesítésében is hiba jelentkezhet, a bérlő köteles a közvetítőt azonnal tájékoztatni hogy a közvetítési kötelezettségek meg-szegése esetén az orvoslás lehetőségét megadja.

2. Kifogások esetén ajánlott, - melyek a bérbeadó által nem lehettek orvosolva - a bérleti díj csökkentésében megegyezni, ezt lebonyolítani. Nem következhet be a csökkentés, amennyiben a bérlő elmulasztja a helyszínen a hiányosságok közlését, és ezek javítását nem kéri. Ebben az esetben a bérlő elveszíti minden, a bérleti szerződésből a bérleti díj csökkentésére vonatkozó igényét. Az igények érvényesítése a bérlet befejezése után kizártak. A közvetítő ilyenkor nem vonható felelősségre.

3. A szolgáltatás zavara esetén a bérlő köteles ennek megszüntetése érdekében együttműködni úgy, hogy a bérlő lehetővé teszi a tulajdonosnak vagy megbízottjának, hogy az objektumot megtekinthesse és a zavaró tényezőket a lehetőségekhez képest a minimálisra csökkentse.

4. A bérlőnek a használatra átvett bérleményt úgy kell elutazáskor a bérbeadónak átadnia, ahogyan azt átvette. A bérlet időszakban keletkezett esetleges károkat a bérbeadónak jelenteni kell.

H) Alapés végtakarítás

1. Az alaptakarítás azt jelenti, hogy a bérelt objektumot kiseperve adjuk át a bérbeadónak a távozás napján. Ez magában foglalja a szemét kivitelét, az edények és konyhai eszközök elmosását, valamint a maradék élelmiszer eltávolítását a bérlő által.

2. Az alaptakarítást a végtakarítástól függetlenül a bérlő végzi.

3. Az ezután következő bérbeadó általi végtakarítás, mely az objektumleírásban megadottak alapján külön kerülhet felszámításra, az alaptakarítástól független.

I) Visszalépés a foglalástól a bérlő által

A bérlő a bérlet megkezdése előtt visszaléphet a foglalásától. A visszalépés a bérlő saját érdekében írásban történjen. A visszalépés idejeként a visszalépésről szóló nyilatkozatnak a közvetítőhöz, mint a bérbeadó képviselőjéhez való beérkezése a mérvadó. Abban az esetben, ha a bérlő visszalép a foglalástól, vagy egyszerűen nem utazik el, vagy később érkezik, felszámítható megfelelő mértékű kárpótlási összeg, amely a foglalással kapcsolatos ráfordításokat, a bérbeadó megtörtént intézkedéseit, a bérlet kiesését fedezi. Az összeg szabályszerűen a bérleti díj nagyságának függvénye és átlagolva érvényesíthető. A kárpótlás kiszámításánál a szokásos megtakarított ráfordítások és más felhasználások lesznek figyelembe véve.

A bérbeadó átlagolt igénye:

 • a foglalás napjától a bérlet kezdete előtti 61 napig a bérleti díj 25 % -a,
 • 60-tól 55 napig a bérlet kezdete előtt a bérleti díj 50%-a
 • 54-től 45 napig a bérlet kezdete előtt a bérleti díj 60%-a,
 • 44-től 35 napig a bérlet kezdete előtt a bérleti díj 70%-a,
 • 34-től 25 napig a bérlet kezdete előtt a bérleti díj 80%-a,
 • 24-től 15 napig a bérlet kezdete előtt a bérleti díj 85%-a,
 • 14-től 2 napig a bérlet kezdete előtt a bérleti díj 90%-a és
 • későbbi megérkezés vagy megnemérkezés esetén a bérleti díj 95%-a, ameny-nyiben nincsenek más feltételek megadva.

A bérlőnek lehetősége van egyedi esetekben bizonyítani, hogy a vele szemben támasztott költségek nem, vagy jelentősen alacsonyabb mértékben keletkeztek. A konkrét károk érvényesítése nyomatékosan fennáll.

J) Visszalépés a foglalástól a bérbeadó által

1. A Bérbeadó a már befizetett bérleti díjak visszafizetése ellenében mindenkor visszaléphet a bérleti szerződéstől, amennyiben a bérleti szerződés betartása lehetetlenné válik. Adott esetben a bérbeadó másik objektumot kínál fel, amennyiben erre lehetősége van. Egy egyenértékű vagy jobb ajánlat közvetítése esetén a bérleti szerződés teljesítettnek tekintendő.

2. A bérbeadó visszaléphet a bérleti szerződéstől a bérlő bérlet megkezdése előtt vagy a bérlet megkezdése után abban az esetben, ha

 • a szerződés teljesítését figyelmeztetés ellenére is zavarja,
 • ha magatartása olyan szerződésszegőnek minősül, hogy a bérleti jogviszony azonnal felfüggeszthető
 • a bérleti díj esedékessége ellenére nem kerül kifizetésre.

Ezekben az esetekben a bérbeadó igénye a bérlő szemben az I pontnak megfelelően érvényesíthető.

K) Elévülésés felelősségkorlátozás

1. A bérlő szerződés szerinti kártérítési igényei az Holiday Home AG-val szemben 1 év után elévülnek. Az elévülés kezdete a szerződés szerinti bérlet utolsó napja. Kivéve ha az Holiday Home AG gondatlanságból vagy szándékosan elkövetett kötelezettségmulasztásából adódóan életveszély, testi sérülés vagy egészségkárosodás történt.

2. A bérlő köteles a szerződés szerinti kártérítési igényét az Holiday Home AG-val szemben a szerződés szerinti előrelátható bérlet végétől egy hónapon belül bejelenteni. Kivéve ha az Holiday Home AG gondatlanságból vagy szándékosan elkövetett kötelezettségmulasztásából adódóan életveszély, testi sérülés vagy egészségkárosodás történt.

3. Az Holiday Home AG felelőssége a szerződés szerint kártérítési igényekben, melyek nem testi sérülések, a bérleti díj maximum háromszorosára terjed ki, ameny-nyiben a bérlő kára nem szándékosan vagy erős gondatlanságból történt.

L) Közvetítőiés feldolgozási díjak

Az Holiday Home AG egy CHF 29,-/EUR 19,- összegű közvetítői díjat számol fel a sikeres közvetítésekért. Az Ön kívánságára, a bérbeadóval történő egyeztetések során eltérő szerződési kondíciók (például: extra gyermekágy, a foglaló személyek számának változása, eltérő érkezés vagy elutazás, több háziállat, a nevek változása, kívánságok a helyszínen, stb.) kerülhetnek megállapodásra. Ezért egy CHF 25,-/EUR 15,- /dokumentum összegű feldolgozási díj kerül felszámolásra a szerződés egyeztetése, visszaigazolás, számlákés elszámolások újrakiállítása, szervezés, fordítás és dokumentációk és további munkák miatt.

M) Jogállás, illetékes bíróság

Az Holiday Home AG-val szembeni minden igény kielégítésének illetékes bírósága Zug, Svájc.

Holiday Home AG
CH-6312 Steinhausen
Hinterbergstrasse 56
Cégjegyzékszám UID: CHE-110.253.046 HR/MWST (Zug)
eMail küldés

Regisztrált bejegyzett védjegy „holiday home®“

A nyitvatartási idő alatt kérdései esetén szívesen állunk rendelkezésére. Kapcsolatfelvételi lehetőségek itt.

Érvényes minden foglaláshoz 01.06.2021-től.

PDF változat

FallBack: Bevorzugen Sie Ihre Sprache?FallBack: OKFallBack: Hinweis ausblenden
A holiday home Cookie-kat alkalmaz, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassa ÖnnekOKTovábbi információk