Hotline minden nap 9-17 óráig

Magyarország: 06-84-884088
külföldről: 0036-84-884088

Kérdések a foglalás menetével kapcsolatban

Kérdés: Rövid határidővel is tudok foglalni? Hogyan zajlik akkor a foglalás?
Válasz: Rövid határidős foglalás a holiday home-nál mindig lehetséges. A legjobb ha felhív bennünket a jobb felső sarokban található telefonszámon. Kérjük ügyeljen rá, hogy ebben az esetben szükségünk van egy e-mail címre hogy a számlát és a szállásutalványt mielőbb eljuttathassuk Önhöz. Ezután bankjában készpénzben befizeti a számla összegét (csak készpénzes befizetést áll módunkban ilyenkor elfogadni), és e-mailben elküldi részünkre a befizetési bizonylatot. Ennek birtokában elküldjük szállásutalványát. Általánosságban az érkezés előtt 1 nappal még van lehetősége foglalni.
Kérdés: Egy online foglalás már kötelezettséget jelent?
Válasz: Alapvetően nem. Ez mindig az adott szálláshelytől függ. Legtöbb esetben választhat a "kötelezettség nélküli rezerváció" és a "fizetésköteles foglalás" között. A foglalási folyamat során felkínált lehetőségek közül tud választani. A kötelezettség nélküli foglalás esetén Önnek van ideje nyugodtan átgondolni a szolgáltatást és az árakat, és nem kell tartania attól, hogy valaki időközben lefoglalja. Mivel áraink minden esetben a legkedvezőbbek, szeretnénk Önnek elegendő időt biztosítani ahhoz, hogy más ajánlatokkal összehasonlítsa. Ez a típusú foglalás csak akkor von maga után bármilyen kötelezettséget, ha online foglalását e-mailben vagy postai levélben, esetleg telefonon megerősíti. Kérjük tartsa szem előtt az elévülés dátumát. Amennyiben eddig a dátumig nem erősíti meg foglalási szándékát, korábbi jelzése automatikuan törlődik, és bárki lefoglalhatja az ingatlant. Ha szeretné meghosszabbítani előzetes jelzését, kérjük jelezze felénk telefonon. Az elkötelező foglalás ezzel ellentétben azonnal érvényes, és további teendője nincs vele. A foglalást követően rövid időn belül megküldjük Önnek visszaigazolásunkat.
Kérdés: El kell küldenem a Közvetítői megbízást vagy a foglalás érvényes online is?
Válasz: Ahhoz hogy kötelezettség nélküli foglalását véglegesítse, a következő lehetőségek közül válszthat: az iroda nyitvatartási idejében elég egy telefonhívás, hogy foglalását véglegesítse. Igazolja vissza az online rezervációja után kapott e-mailt egy válasz e-maillel, vagy a kinyomtatott foglalási megbízást aláírva küldje vissza nekünk e-mailben vagy postai úton.
Kérdés: Telefonon is foglalhatok?
Válasz: Egy telefonhívás az iroda nyitvatartási idejében elegendő (elérhetőségünk a jobb felső sarokban található), hogy online rezervációját elkötelezően érvényesítse.
Kérdés: Mennyi ideig tart, míg válasz érkezik Önöktől?
Válasz: Egy foglalás visszaigazolása alapvetően 1-2 napon belül megérkezik. Közvetlenül a szezon előtt, illetve a különösen keresett ingatlanok és hotelek esetében a bérbeadótól megerősítést kell kérnünk, hogy minden a kezdetektől tisztázott legyen. Ez 3 munkanapig is eltarthat. Néhány bérbeadó sajnos még ennél is lassabban reagál. Ezek azonban kivételes esetek. A mi célunk az, hogy minden szerződéses partnerünkkel megbízható kapcsolatunk legyen. Nagyon kevés reklamációnk érkezik és azon dolgozunk, hogy ezeket még inkább csökkentsük.
Kérdés: Nem tudom kinyomtatni a közvetítői megbízásomat!
Válasz: Amennyiben nincsen nyomtatója, vagy a nyomtatás nem sikerült, hívja forró drótunkat. Online foglalását telefonon is megerősítheti.
Kérdés: Később bejelenthetek vagy lemondhatok-e további személyeket?
Válasz: Alapvetően csak a lefoglalt létszámmal foglalhatja el a szállását. Amennyiben később további személyek utaznának, illetve lemondanák az utazást, kérjük feltétlenül tájékoztassa rajtunk keresztül a bérbeadót. Mi tájékoztatjuk a változásról a bérbeadóját, hogy megfelelő előkészületeket tehessen. A maximális férőhely kapacitáson felüli létszámról kivételes esetekben a szállásadóval lehetséges egyeztetni. Amennyiben ez lehetséges, nem lesz kifogása - a háztulajdonos szeretné Önt , mint vendéget megnyerni. Ez azonban az ő háza és ő dönt. Túlfoglalás esetén felár kerülhet felszámolásra. A többletmunkáért pótdíjat számíthatunk fel.
Kérdés: Kapunk biztosítási szelvényt az utazási csomaghoz?
Válasz: Igen, minden minden utazási csomaghoz átad Önnek a mindenkori felkínáló (biztosító vagy bank) egy biztosítási szelvényt. A hotel- illetve nyaralóház közvetítés nem számít utazási csomagnak, miután az utazás egyénlieg történik. A biztosítási szelvény ezért nem szükséges.
Kérdés: A gyermek is egy főnek számít?
Válasz: Igen, a gyermekek is egy teljesértékű főnek számítanak. A személyek maximális számának összeadásakor figyelembe kell venni a babyket és a gyermekeket is, és ezt nem lehet túllépni. Kivételes esetekben lehetőség van rá, hogy a tulajdonossal egyeztessünk.
Kérdés: Az objektumot szabadnak jelezték az interneten, miért nem igazolták mégis vissza?
Válasz: Ez röviddel a főszezon előtt akkor történhet meg, ha a háztulajdonos az Ön foglalásának lekérésekor párhuzamosan felvesz egy foglalást. Ez a foglalás gyakran először csak akkor jelentkezik, mikor a vendégnek megérkezett a befizetése. Ez néha átfedésekhez vezethet. Szívesen segítünk Önnek egy másik házat találni.
Kérdés: Biztosan szabad a ház?
Válasz: Ha megadta az utazási időtartamot és bejelölte a kis négyzetet a "csak szabad objektumok" mellett, a nyaralóház-kereső csak szabad objektumokat fog megmutatni. Ezeket az objektumokat azonnal online lefoglalhatja.
Kérdés: Mikor kapom meg az utazási dokumentumokat és a nyaralóobjektumom pontos címét?
Válasz: A szállásutalványt azonnal elküldjük Önnek, amint az esedékes befizetések Öntől megérkeznek. Legkorábban 4 héttel a nyaralás megkezdése előtt, hogy az aktuális információkat közölni tudjuk Önnel. A szállásutalványon talál egy útleírásjavaslatot a legközelebbi nagyvárostól a kulcsátadás helyéig. A pontos útvonalat 1-2 nappal az indulás előtt javasoljuk, hogy állítsa össze. Ebben segítségére lehet számos internetes útvonaltervező (például a Google Maps).
Kérdés: A minimum tartózkodási idő 1 hét. Foglalhatok-e rövidebb időtartamot is?
Válasz: Minden olyan időszak foglalható, melyet a naptárban ki tud választani. Nincs általánosan meghatározott minimális tartózkodási idő, hacsak a szállásadó másképp nem határozta meg. A szabad időszakok felár nélkül foglalhatók.
Kérdés: Mi történik, ha az általam kiválasztott objektumot a tulajdonos/hotel nem igazolja vissza?
Válasz: Ha az objektuma nem lett visszaigazolva, költségmentesen visszaléphet a foglalástól, és minden teljesített befizetést visszatérítünk, vagy egy másik, Ön által választott ingatlanra átfoglaljuk és átkönyveljük.
FallBack: Bevorzugen Sie Ihre Sprache?FallBack: OKFallBack: Hinweis ausblenden